Ateizam

petak, 25.07.2008.

Pravo lice desnice

U Hrvatsku je napokon stigao Zvonko Bušić, terorist koji je oteo zrakoplov i svojom «paklenom napravom» usmrtio jednog američkog policajca. Toliko je licemjerja u hrvatskim medijima uzrokovanog strahom od reakcija «publike» da moram o tome progovoriti.
Naime, ono što me smeta je terminologija koja se koristi u ovom slučaju.
Prvo, govori se o nesretnom slučaju kada se priča o policajcu koji je poginuo od eksplozija bombe, postavljene u terorističkoj akciji.
Drugo, Bušića se naziva hrvatskim Mandellom, jer je odležao dugogodišnju kaznu kao politički zatvorenik, što je licemjerna besmislica. Zvonko Bušić nije ležao zbog svojih političkih opredjeljenja, već zbog terorizma!
Treće je ono najjeftinije; pokušaj opravdavanja terorizma. O Bušiću se govori kao o nekome tko je taj čin napravio iz ljubavi prema domovini, te ga se prikazuje kao mučenika, za razliku od drugih terorista. Zar je zaista netko toliko glup da misli da se takva kvaziopravdanja ne bi mogla naći za svakoga?

Sramotna je bila i slika dočeka na zagrebačkom aerodromu. Bušić je dočekan od strane ratnih profitera svakakvih vrsta (od Pašalića do Thompsona), te političkog otpada kakvi su opet Pašalić, Anto Kovačević, te naposljetku Budiša, za kojeg bi napokon trebalo biti jasno da je u stanju pokušati srušiti svjetski poredak, jer u ovom sadašnjem nije nitko i ništa. Kako i dolikuje, na dočeku su bili i neki katolički svećenici, jer Isus voli eksploziv, baš kao što Alah u nekim drugim slučajevima.

Nije niti čudo da se Bušić u ovim okolnostima osjećao pozvanim odaslati poruku prisutnima i svekolikom hrvatskom narodu, uzdignutih ruku poput nekog velikog duhovnog vođe. (video)
Kako i dolikuje, na dočeku su bili i neki katolički svećenici (dobro poznati Vjekoslav Lasić i drugi), jer Isus voli eksploziv, baš kao što Alah u nekim drugim slučajevima.

Sve u svemu, jedna velika sramota za «tradicionalnu» desnicu, no sramota je to i za državu koja nije spriječila svečani doček osobe koja spada u najveću sramotu ovog naroda!

- 15:28 - Komentari (40) - Isprintaj - #