Ateizam

četvrtak, 30.03.2006.

Ekumenizam

U prošlom broju Glasa Koncila nabasao sam na interesantnu komunikaciju između vjernika i Katoličke crkve, koja zapravo primjerom potvrđuje neke teze ranije iznesene na ovom blogu. Hrvatski prijatelji Isusa Krista žele javni odgovor Glasa Koncila u svezi sa religioznim globalizmom, kojeg je navodno propagirao Ivan Pavao II. Oni tvrde da jedino kršćani vjeruju u Krista – Spasitelja i zato bi trebalo inzistirati na Kristovom globalizmu, jer nema drugog mesije osim Krista. Oni tvrde da je sve drugo osim promicanja Kristovog globalizma, gubljenje vremena. Kažu da znamo zašto su Krista ubili; zato što je propovijedao ljubav i opraštanje umjesto mržnje i osvete.
Glas Koncila im na to odgovara da nema govora o religijskom globalizmu, već samo o promicanju tolerancije, a prava istina leži samo u Katoličkoj crkvi koja ime poslanje širenja «Radosne vijesti».
Moram primijetiti da je «hrvatskim prijateljima Isusa Krista» bliža inkvizicijska politika od politike dijaloga. Sama crkva, sudeći po iznesenom, čekajući pravi trenutak za preobraćivanje na kršćanstvo, kupuje povjerenje drugih crkava. Najlicemjernije od svega je što katolički vjernici spominju muku Isusa Krista, koji je umro zbog dobrote, kad su oni iste stvari činili u njegovo ime. Sve u svemu, ekumenizam je čekanje prilike za preobraćenje na Katoličku religiju, ma koliko mi šutjeli o tome!

- 01:00 - Komentari (53) - Isprintaj - #